Skip to main content

Λογοθεραπεία Μελίσσια

Καλωσορίσατε στην σελίδα μας για την “Λογοθεραπεία στα Μελίσσια.” Στην καρδιά της όμορφης περιοχής των Μελισσίων, αφιερωνόμαστε στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών λογοθεραπείας που αφορούν τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Στεγαζόμαστε σε ένα πολύ σύγχρονο κτίριο, το οποίο παρέχει όλες τις ανέσεις και τις ευκολίες για να προσφέρουμε με επαγγελματισμό τις υπηρεσίες λογοθεραπείας στα παιδιά.

Λογοθεραπεία Μελίσσια

Παιδαγωγικό Κέντρο Μελίσσια

 • Τηλέφωνα:
 • Διεύθυνση:
  Ελ. Βενιζέλου 5,
  T.K. 15127 – Μελίσσια,
  Αττική – Ελλάδα
 • Πληροφορίες:
  Λειτουργούμε από το 2009 στην καρδιά των Μελισσίων διαθέτοντας πλήρως καταρτισμένους Λογοθεραπευτές.

Εξειδικευμένη Λογοθεραπεία για Παιδιά στα Μελίσσια

Στο κέντρο μας στα Μελίσσια, αφοσιωνόμαστε στη βελτίωση της γλωσσικής ανάπτυξης των παιδιών. Οι εξειδικευμένοι λογοθεραπευτές μας έχουν πλούσια εμπειρία στην αντιμετώπιση γλωσσικών δυσκολιών, όπως αρθρωτικές και φωνολογικές δυσκολίες, δυσλαλία, τραυλισμό κ.α..

Κάθε παιδί είναι μοναδικό, και γι’ αυτόν τον λόγο, προσεγγίζουμε κάθε περίπτωση με ατομικότητα. Σε στενή συνεργασία με τους γονείς, θεσπίζουμε στόχους και προσαρμόζουμε το πρόγραμμα θεραπείας για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Η επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων είναι πάντα στο επίκεντρο του έργου μας, και προσφέρουμε συμβουλές για την ενίσχυση της γλωσσικής ανάπτυξης στο καθημερινό περιβάλλον του παιδιού.

Εάν ανησυχείτε για την γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού σας, είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε.

IMG 00134 b6af92de IMG 00134 b6af92de

Λογοθεραπεία για Παιδιά στα Μελίσσια Αττικής

Η λογοθεραπεία είναι ένας σημαντικός πυλώνας της υγείας και της ανάπτυξης των παιδιών. Στην εποχή μας, όπου η επικοινωνία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της επιτυχίας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης, η διακριτική και επαγγελματική προσέγγιση της λογοθεραπείας αποκτά πρωταρχική σημασία.

Στο κέντρο μας, στα Μελίσσια, δεσμευόμαστε να παρέχουμε την υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών λογοθεραπείας, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε παιδιού.

Οι εξειδικευμένοι λογοθεραπευτές μας κατανοούν τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού και συνεργάζονται στενά με τους γονείς για να επιτύχουν τους βέλτιστους δυνατούς αποτελεσματικούς στόχους.

Στη σελίδα μας, θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας, καθώς και πολλές χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές που αφορούν την λογοθεραπεία για παιδιά.

Εάν αναζητάτε μια αξιόπιστη και εξειδικευμένη λογοθεραπευτική υπηρεσία στα Μελίσσια, είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε σε αυτό το ταξίδι.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα και να αρχίσετε μια πορεία προς τη βελτίωση της επικοινωνίας και της αυτοπεποίθησης του παιδιού σας.

Υπηρεσίες Λογοθεραπείας που προσφέρουμε στα Μελίσσια

Παρακάτω είναι μόνο μερικές από τις υπηρεσίες λογοθεραπείας που προσφέρουμε στα Μελίσσια. Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να μας καλέσετε!

Αξιολόγηση και Αποκατάσταση

Ορθός και επιστημονικός τρόπος να απαντηθεί με μεγάλη βεβαιότητα το ερώτημα αν το παιδί αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία λόγου και αν θα πρέπει να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα θεραπείας.

Αρθρωτικές Δυσκολίες

Η αρθρωτική διαταραχή σχετίζεται με δυσκολία στη σωστή παραγωγή και διαμόρφωση ενός ήχου. Τα αρθρωτικά λάθη παρατηρούνται κατά τη διάρκεια παραγωγής των μεμονωμένων ήχων, οι οποίοι συνεχίζουν να εμφανίζονται και μετά τα χρονολογικά ορόσημα απαλοιφής τους.

Φωνολογικές Δυσκολίες

η φωνολογική διαταραχή σχετίζεται με δυσκολία στην παραγωγή ήχων όταν χρησιμοποιούνται μέσα σε μία λέξη, οι οποίοι όμως μεμονωμένα παράγονται σωστά. Μπορεί να παράγεται μεμονωμένα ο ήχος /σ/, όμως η λέξη /στόμα/ να εκφράζεται ως /τόμα/.

Τραυλισμός

Ο τραυλισμός είναι μια διαταραχή της ροής και του ρυθμού της ομιλίας. Στα μικρά παιδιά είναι πηγή δυσάρεστων συνεπειών στον ψυχισμό και συχνά προκαλεί τον εκνευρισμό των ανθρώπων γύρω τους.

Διαταραχές φώνησης

Οι διαταραχές φώνησης είναι αποκλίσεις της φωνητικής λειτουργίας κατά την ομιλία, οι οποίες προκαλούνται άλλοτε από οργανικές ή μη οργανικές βλάβες και άλλοτε από κατάχρηση της φωνητικής λειτουργίας (ακατάλληλη φώνηση, ένταση, τόνο και αντήχηση).

Διγλωσσία

Ικανότητα ομιλίας και κατανόησης περισσότερων από μία γλωσσών στο σπίτι, στο περιβάλλον και στο σχολείο.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι είναι η λογοθεραπεία;
Εϊναι η επιστήμη που ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των δυσκολιών του λόγου, της φωνής και κατ’ επέκταση της επικοινωνίας σε παιδιά και εφήβους.
Πότε πρέπει να αναζητήσω λογοθεραπεία για το παιδί μου;

Προσπαθήστε να συγκρίνετε με παιδιά της ηλικίας του και αναρωτηθείτε:

 • Σας ακούγετε να ΜΗΝ μπορεί να προφέρει σωστά ένα συγκεκριμένο γράμμα ή ήχο;
 • Επαναλαμβάνει συχνά λέξεις ή τραυλίζει;
 • Σας προβληματίζει η ένταση, η χροιά ή η “ποιότητα” της φωνής του;
 • Είναι πάνω από 2,5 ετών και χρησιμοποιεί ελάχιστες λέξεις συνολικά (15 με 20);
 • Μήπως οι ξένοι δεν καταλαβαίνουν τι λέει;
 • Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι το παιδί σας δυσκολεύεται να εκφράσει τις σκέψεις του εύκολα και καθαρά;
 • Μήπως δυσκολεύεται να ακολουθήσει τις απλές οδηγίες σας;

Αν απαντήσατε «ναι» έστω και σε μια από αυτές τις ερωτήσεις, τότε το παιδί σας ενδέχεται να έχει μια διαταραχή λόγου ή ομιλίας και καλό θα ήταν προληπτικά να επικοινωνήσετε με ένα Κέντρο Λογοθεραπείας για περισσότερες πληροφορίες.

Πώς λειτουργεί η διαδικασία αξιολόγησης στη λογοθεραπεία;

Ένας έμπειρος λογοθεραπευτής κατα την διάρκειας της αξιολόγησης θα ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

 • Θα λάβει ένα ολοκληρωμένο ιστορικό από τους γονείς αναζητώντας πληροφορίες για την ανάπτυξη του παιδιού, το κληρονομικό υπόβαθρο, καθώς και ιατρικού τύπου δεδομένα.
 • Βάση του ιστορικού, θα συνθέσει την διαδικασία της αξιολόγησης επιλέγοντας τα κατάλληλα διαγνωστικά εργαλεία-τεστ, τα οποία θα χορηγήσει στο παιδί. Η διαδικασία της αξιολόγησης με το παιδί διαρκεί συνήθως 45-60 λεπτά.
 • Αν το κρίνει απαραίτητο, θα συζητήσει με την διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου (Παιδοψυχίατρο, Αναπτυξιολόγο, Ψυχολόγο, Εργοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό κ.α.) και ίσως παραπέμψει σε κάποια από τις ειδικότητες αυτές για συμπληρωματική εκτίμηση.
  Είναι σαφώς προτιμότερο να υπάρχει υποστήριξη από έμπειρη Διεπιστημονική ομάδα και για τον λόγο αυτό θα πρέπει οι γονείς να απευθύνονται σε ολοκληρωμένα πλαίσια (Κέντρα Ειδικής Αγωγής) για την σωστή αξιολόγηση των παιδιών.
 • Τέλος, θα συντάξει την λογοθεραπευτική έκθεση, στην οποία θα περιγράφει αναλυτικά την διαδικασία που ακολούθησε, τα αποτελέσματα των δοκιμασιών, τα συμπεράσματα που προέκυψαν, καθώς και την τελική εκτίμηση για το αν αντιμετωπίζει το παιδί κάποια δυσκολία στην ομιλία και αν χρήζει θεραπευτικής παρέμβασης ή όχι.

Η Αξιολόγηση Λογοθεραπείας είναι μια ευχάριστη διαδικασία για το παιδί, καθώς οι δοκιμασίες πραγματοποιούνται παίζοντας.

Πόση χρόνο κρατά μια συνεδρία λογοθεραπείας και πόσες συνεδρίες χρειάζονται;
Η διάρκεια μιας συνεδρίας λογοθεραπείας μπορεί να διαφέρει, αλλά συνήθως κυμαίνεται από 30 λεπτά έως 1 ώρα. Ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών εξαρτάται από τις ανάγκες του παιδιού και τους στόχους της θεραπείας.
Τι μπορώ να κάνω ως γονέας για να υποστηρίξω τη λογοθεραπεία του παιδιού μου;
Συμμετοχή στις συνεδρίες, εφαρμογή των συμβουλών του λογοθεραπευτή στην καθημερινή ζωή και ενθάρρυνση της επικοινωνίας με το παιδί είναι κρίσιμα.