ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

ιατρική εκτίμηση, διάγνωση, θεραπεία


Γιατί και πότε να απευθυνθώ σε Παιδοψυχίατρο;

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει σύγχυση στους γονείς σχετικά με την ειδικότητα στην οποία πρέπει να απευθυνθούν και ποιες είναι οι ενδείξεις/συμπτώματα εκείνα που θα πρέπει να τους παρακινήσουν. Ο Παιδοψυχίατρος είναι πρώτα απ' όλα ιατρός, γνωρίζει καλά την ανατομία και λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, το οποίο είναι κρίσιμο, ώστε να αντιληφθεί σφαιρικά τις διάφορες διαταραχές των παιδιών, όπως ψυχιατρικές, νευρολογικές κτλ. Είναι σε θέση να πραγματοποιήσει κλινική εκτίμηση και να ζητήσει επιπλέον εξετάσεις (αιματολογικές, βιοχημικές, κλινικές, μαθησιακή – λογοπαιδική – εργοθεραπευτική αξιολόγηση, ψυχολογικές δοκιμασίες). Είναι αναμφισβήτητα ο κατάλληλος άνθρωπος για να προτείνει ένα θεραπευτικό πρόγραμμα αποκατάστασης για το παιδί.

Στο Παιδαγωγικό Κέντρο συνεργαζόμαστε με έμπειρους και καταρτισμένους Παιδοψυχίατρους για να είμαστε σε θέση να καταρτίσουμε εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης προκειμένου να πετύχουμε τα βέλτιστα θεραπευτικά αποτελέσματα. Το πρόγραμμα αποκατάστασης εποπτεύεται, επαναξιολογείται και προσαρμόζεται, όποτε χρειάζεται, από τον Υπεύθυνο Παιδοψυχίατρο.

Ο παιδοψυχίατρος είναι ο γιατρός που είναι υπεύθυνος για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Αξιολογεί όλους εκείνους τους παράγοντες (ψυχολογικούς, βιολογικούς και κοινωνικούς) που διαπλέκονται στην εμφάνιση των διαταραχών της ψυχικής υγείας και παρέχει υπεύθυνη ιατρική φροντίδα, σεβόμενος τους κώδικες της ηθικής και της δεοντολογίας του επαγγέλματος.

Στους παιδοψυχιάτρους μας μπορούν να απευθυνθούν οι γονείς για συμβουλευτική καθώς και για τα παιδιά τους που εμφανίζουν:

  • διαταραχή της ανάπτυξης
  • διαταραχές συναισθήματος
  • ψυχωτική διαταραχή
  • διαταραχή διατροφής
  • διαταραχές συμπεριφοράς
Τροποι Πληρωμης
  • Μετρητοίς
  • Κατάθεση σε Τράπεζα
  • POS
Αποδεκτές Κάρτες POS
Ακολουθηστε μας στα Social Media
Περιοχες Εξυπηρετησης
Μελίσσια, Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Νέα Πεντέλη, Παλιά Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Κηφισιά, Κάτω Κηφισιά, Νέα Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Πάτημα Χαλανδρίου, Πεύκη, Βριλήσσια, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Ηράκλειο, Βόρεια Προάστια, Αθήνα, Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Παλιό Ψυχικό, Γαλάτσι, Χολαργός, Παπάγου, Γλυκά Νερά, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Ντράφι, Παλλήνη, Σπάτα, Αχαρνές, Παιανία, Κορωπί, Νέα Φιλαδέλφεια, Λυκόβρυση, Εκάλη, Διόνυσος, Δροσιά, Σταμάτα, Άνοιξη, Άγιος Στέφανος

Copyright © 2017
Παιδαγωγικό Κέντρο
All rights reserved.